Category: SEO Tips

4 τρόποι για να καταφέρετε μόνοι σας να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας.

seo greece dimitris kourdoupalosΧωρίς αμφιβολία η προώθηση ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία που απαιτεί και προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις για να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο αν η ύπαρξη ενός ειδικού δεν είναι εφικτή για σας αυτή την δεδομένη στιγμή δεν χρειάζεται να χάνετε πολύτιμο χρόνο προώθησης καθώς υπάρχουν εναλλακτικοί και σχεδόν ανέξοδοι τρόποι προώθησης μιας ιστοσελίδας τους οποίους παραθέτουμε παρακάτω και μπορείτε να αξιοποιήσετε έως ότου αναλάβει κάποιος ειδικός την προώθηση.

Ανταλλάξτε links με άλλα sites!

Μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος προώθησης της ιστοσελίδας σας είναι η ανταλλαγή συνδέσμων με άλλες ιστοσελίδες που παρέχουν κατά προτίμηση παρόμοιες υπηρεσίες ή προϊόντα με τα δικά σας. Προκειμένου να υλοποιήσετε την συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με όσο γίνετε περισσότερους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και blogs και να τους προτείνετε να συμπεριλάβουν συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σας στο περιεχόμενο τους ενώ θα κάνετε και εσείς το ίδιο για αυτούς. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι αμοιβαία ωφέλιμη οπότε σπανία δεν γίνετε δεκτή. Καλό θα είναι τέλος να έχετε κατά νου ότι όσο μεγαλύτερο κύρος και απήχηση έχει το site που θα ανταλλάξετε συνδέσμους μαζί του τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος σας σε σχέση με την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Αναλάβετε δράση γράφοντας!

Ένα από τα κορυφαία κριτήρια των μηχανών αναζούσης για την προώθηση μιας ιστοσελίδας σε υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη αποτελεσμάτων είναι χωρίς αμφιβολία το χρήσιμο και πρωτότυπο περιεχόμενο που είναι πάντα σχετικό με την θεματολογία της ιστοσελίδας σας. Αν λοιπόν θέλετε να προωθήσετε αποτελεσματικά την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε για παράδειγμα έαν κάποιος γράψει την λέξη seo greece και να βγαίνει στην 1η θέση της Γοογλε η δικιά σας ιστοσελίδα και διαθέτετε συγγραφικό ταλέντο δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε το γράψιμο ποιοτικού περιεχομένου που θα αναρτάται όσο γίνεται πιο τακτικά στην ιστοσελίδα σας. Η συγγραφή άρθρων σίγουρα είναι μια προωθητική ενέργεια που δεν σας κοστίζει τίποτα ενώ σας ωφελεί τα μέγιστα, οπότε καλό θα ήταν να σκεφτείτε ακόμη και την πιθανότητα να αναλάβετε την συγγραφή κειμένων για άλλα sites με αντάλλαγμα κάποιο σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας στο περιεχόμενο τους.

Ενθαρρύνετε την αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο σας!

Ένα επιτυχημένο περιεχόμενο το οποίο δρα υπέρ και της συνολικής προώθησης της ιστοσελίδας σας είναι μεταξύ άλλων και αυτό που κατορθώνει να κινητοποιεί τον αναγνώστη να προβεί σε κάποιου είδους ενέργειας. Βοηθητικό λοιπόν είναι να παροτρύνετε τους επισκέπτες στο τέλος των κειμένων σας να δηλώσουν ότι τους αρέσει το άρθρο, να το κοινοποιήσουν, να το μοιραστούν με φίλους ή ακόμα να αφήσουν κάποιο σχόλιο με απορίες ή διευκρινήσεις που τυχόν έχουν. Μια και μόνο τέτοια ενέργεια να καταφέρετε τους αναγνώστες σας να πραγματοποιούν κάθε τόσο, τα προωθητικά οφέλη της ιστοσελίδας σας θα πολλαπλασιάζονται ταχέως. Ολοκληρώνοντας, χρήσιμο και ενθαρρυντικό για τους αναγνώστες είναι επίσης να καταφέρετε να απαντάτε άμεσα και ειλικρινά στα σχόλια που σας κάνουν σε κάθε σας ανάρτηση. Μην ξεχνάτε ότι πίσω από κάθε σχόλιο βρίσκεται ένας άνθρωπος που περιμένει την ανταπόκριση σας για να συνεχίσει να σας προτιμά.

Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο (blog) παράλληλα με την ιστοσελίδα σας.

Ναι, καλά καταλάβατε! Το γράψιμο βρίσκεται για άλλη μια φορά μπροστά σας στις προωθητικές ενέργειες της ιστοσελίδας σας. Αυτή την φορά η συγγραφή αφορά την δημιουργία blog το οποίο θα είναι είτε μέρος της ιστοσελίδας σας είτε θα είναι απευθείας συνδεμένο μαζί της ώστε μέσα από το ποιοτικό περιεχόμενο των αναρτήσεων σας να προσελκύονται περισσότεροι επισκέπτες στην ιστοσελίδα αλλά και να εξασφαλίζεται καλύτερη κατάταξη στην ιστοσελίδα λόγο επιπλέον ποιοτικού περιεχομένου.
Τελικά, η προώθηση μιας ιστοσελίδας μπορεί να πραγματοποιηθεί κι από εσάς τους ίδιους ερασιτεχνικά με απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχετε άπλετο χρόνο και μεράκι να ασχοληθείτε με όλες τις επιμέρους προωθητικές ενέργειες που προαναφέρθηκαν. Αν κατορθώσετε να φέρετε αυτά εις πέρας σίγουρα, η προώθηση σας, θα φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα για την κατάταξη της σελίδας σας ,αν και σίγουρα όχι τόσο θεαματικά όπως αν την αναλάμβανε ένα ειδικός.

Γιατί είναι απαραίτητη η προώθηση ιστοσελίδων στις μέρες μας

Γιατί είναι πλέον απαραίτητο το Search Engine Optimization για μια ιστοσελίδα

Στις μέρες μας ο κόσμος περνάει όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Πλέον το internet είναι το πρώτο μέρος στο οποίο θα πάμε όταν θα θελήσουμε να «σκοτώσουμε» λίγη ώρα, να διασκεδάσουμε, να δουλέψουμε, να ταξιδέψουμε και να αγοράσουμε πράγματα. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που κάθε μέρα δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες αποκλειστικά ή κυρίως μέσω διαδικτύου. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί πολλές φορές να αποτελούν απλά την ηλεκτρονική έκδοση ενός ήδη υπάρχοντος καταστήματος ή γραφείου ενώ υπάρχουν και πολλές που έχουν αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακή ύπαρξη. Όπως και να έχει, οι επιχειρηματίες σήμερα – μεγάλοι και μικροί – έχουν καταλάβει τη μεγάλη σημασία και αξία του διαδικτύου.

Το γεγονός όμως ότι πλέον οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται το διαδίκτυο, δε σημαίνει ότι το κάνουν και σωστά. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι απλά και μόνο ανεβάζοντας τη σελίδα τους και δημιουργώντας κι έναν λογαριασμό σε κάποια social media θα αποκτήσουν επισκέπτες και πελάτες. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν ισχύει. Μία σελίδα από μόνη της απλά δεν μπορεί να «τραβήξει» πελάτες. Για να έχει κίνηση και να αποφέρει κάποια κέρδη, θα πρέπει να γίνει και κάποια προώθηση. Με άλλα λόγια, το να φτιάξεις μία ιστοσελίδα χωρίς να τη προωθήσεις κάπως είναι σαν να ανοίξεις μαγαζί και να μην του βάλεις ταμπέλα. Είναι ένα πολύ βασικό και αδιανόητο λάθος.

Γιατί χρειάζεται η προώθηση μίας ιστοσελίδας;

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια, ίσως και δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Κάθε αναζήτηση στο Google ή σε οποιαδήποτε άλλη Μηχανή Αναζήτησης για οποιονδήποτε όρο φέρνει σίγουρα πάρα πολλά αποτελέσματα. Ο κόσμος εννοείται ότι δεν έχει τον χρόνο για να τα ελέγξει όλα γι’ αυτό και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε κάποιο από τα πρώτα ή τουλάχιστον τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας. Αν λοιπόν θέλετε να φτάσει η ιστοσελίδα σας σε αυτή τη πρώτη σελίδα, θα πρέπει να κάνετε και κάποιες ενέργειες. Η κάθε μηχανή αναζήτησης προκειμένου να είναι ανταγωνιστική έχει κάποια κριτήρια σχετικά με το ποιες ιστοσελίδες και πως θα φτάσουν στις πρώτες σελίδες της. Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι απλά σαν μην υπάρχει το site σας, αφού οι μηχανές απλά θα το αγνοούν. Ο τομέας λοιπόν που ασχολείτε με αυτό το κομμάτι του Digital Marketing είναι το Search Engine Optimization.

Πέρα όμως από τις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να ενημερώσετε και τους πιθανούς σας πελάτες για το άνοιγμα της ιστοσελίδας σας. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές, τόσο μέσα στο internet όσο και έξω από αυτό. Όταν ανοίγει ένα κατάστημα το πρώτο που θα κάνει ο ιδιοκτήτης του θα είναι να τυπώσεις φυλλάδια ή να βγάλει διαφημίσεις στα τοπικά κανάλια και ραδιόφωνα για να πει στον κόσμο ότι άνοιξε και τους περιμένει. Το ίδιο πράγμα, αλλά με άλλα μέσα, πρέπει να κάνει και μία ιστοσελίδα.

Πως μπορεί να γίνει η προώθηση μίας ιστοσελίδας;

Θα λέγαμε ότι η προώθηση ιστοσελίδων έχει δύο σημαντικές πλευρές: η πρώτη αφορά τις μηχανές αναζήτησης και η δεύτερη αφορά τη πληροφόρηση και τη διαφήμιση στους υποψήφιους πελάτες κι επισκέπτες σας. Όσον αφορά τη πρώτη πλευρά, όπως είπαμε και πριν, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε η ιστοσελίδα σας να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια κατάταξης των μηχανών αναζήτησης. Τα κριτήρια αυτά αφορούν την οργάνωση του site σας – θα πρέπει για παράδειγμα να έχει σωστή οργάνωση και περιεχόμενο που να ανανεώνεται συχνά – και τη δομή του γενικότερα. Είναι λογικό να μην γνωρίζετε και πολλά σε αυτόν τον τομέα, γι’ αυτό και υπάρχουν οι ειδικοί στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων ή SEO Experts για να σας βοηθήσουν.

Όσον αφορά τη διαφήμιση, η πιο δημοφιλής αλλά και η καλύτερη λύση είναι να εκμεταλλευτείτε τα πακέτα που προσφέρουν επιχειρήσεις όπως η Google και το Facebook. Μπορεί να χρειαστείτε κι εδώ τη βοήθεια κάποιου ειδικού στο online marketing έτσι ώστε η καμπάνια σας να είναι αποτελεσματική και να φθάνει στο σωστό κοινό. Επίσης, ανάλογα με το περιεχόμενο και το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να τη διαφημίσετε και σε παραδοσιακά μέσα όπως κανάλια, ραδιόφωνα κι εφημερίδες. Τέλος, μπορείτε να στείλετε μαζικά e-mails σε mails ατόμων που ξέρετε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται για τη σελίδα σας, όπως για παράδειγμα στους πελάτες σας αν έχετε ήδη και κάποια άλλη επιχείρηση.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα σεμινάρια SEO

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα σεμινάρια SEO

Το SEO είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την επιβίωση και το κέρδος μίας ιστοσελίδας. Ειδικά όταν μιλάμε για μία επιχείρηση, είναι απλά αδιανόητο να μην έχει κάποιο SEO onsite ή και off site. Αν μία ιστοσελίδα δεν είναι κατάλληλα βελτιστοποιημένη απλά καταποντίζεται στις σελίδες με τα αποτελέσματα των σχετικών αναζητήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές σας θα βγαίνουν πιο ψηλά και θα σας παίρνουν την πελατεία. Με άλλα λόγια, μία ιστοσελίδα χρειάζεται συνεχή βελτιστοποίηση για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτική και αυτό είναι κάτι που απαιτεί θυσίες, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα.

Το SEO είναι μία διαδικασία που μόνο απλή δεν είναι. Μία ιστοσελίδα θα πρέπει όχι μόνο να πληροί κάποιους βασικούς κανόνες όσον αφορά τη δομή, την οργάνωση και το περιεχόμενο της, αλλά θα πρέπει και να έχει μια σωστή παρουσία σε ιστοσελίδες και πλατφόρμες που δεν έχουν άμεση σχέση με αυτήν. Η λύση που προτιμάνε οι περισσότερες επιχειρήσεις για τη σωστή προβολή τους στο διαδίκτυο είναι η πρόσληψη μίας εταιρείας ή ενός ειδικού στο SEO. Αυτό ωστόσο είναι ένα αρκετά σημαντικό έξοδο, το οποίο κι ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης και της ιστοσελίδας.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αρχίζουν πλέον να στρέφονται στο εσωτερικό SEO, δηλαδή στη δημιουργία ενός τμήματος SEO μέσα στην ίδια την επιχείρηση, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προσλάβουν κάποιον καινούργιο υπάλληλο ή να αναθέσουν τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας τους σε κάποια τρίτη επιχείρηση. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, σχεδόν οποιοσδήποτε έχει κάποιες βασικές γνώσεις πληροφορικής και του internet μπορεί να εφαρμόσει τις βασικότερες αρχές και στρατηγικές SEO. Το θέμα είναι να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και γι’ αυτό τα σεμινάρια SEO έχουν αρχίσει να γίνονται πάρα πολύ δημοφιλή.

Τι είναι τα σεμινάρια SEO;

Στα σεμινάρια SEO, ένας ειδικός στο SEO ή μια επιχείρηση του χώρου θα αναλάβει να εκπαιδεύσει κάποιο μέλος ή και περισσότερα μέλη του προσωπικού μιας επιχείρησης στην χρήση κι εφαρμογή των βασικών αρχών του SEO. Η εκπαίδευση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σχετικά εντατική και μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι όπως είπαμε και πριν θα μάθουν τι είναι το SEO, ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές του και πως εφαρμόζονται και ποιες από αυτές είναι οι πλέον κατάλληλες και αποτελεσματικές για την επιχείρηση στην οποία δουλεύουν. Θα μάθουν επίσης πώς να σχεδιάζουν μία καμπάνια SEO και πώς να μελετούν σωστά τον ανταγωνισμό για να γίνεται όσο το δυνατόν πιο σωστά ο εν λόγω σχεδιασμός.

Ποια είναι τα βασικά οφέλη αυτών των σεμιναρίων;

Εννοείται πως το να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα ή επιχείρηση το δικό της τμήμα SEO είναι κάτι που έχει πάρα πολλά οφέλη, αλλά ας δούμε τα πιο βασικά. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως δεν θα χρειαστεί πλέον να προσλαμβάνει ειδικούς SEO και να κάνει συνεχόμενα έξοδα για τις διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές τους. Μπορεί τα σεμινάρια SEO να μην έχουν ένα χαμηλό κόστος, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για επένδυση – έστω και αρκετά μεγάλη – η οποία θα γίνει μία φορά και θα αποφέρει πολλά και μεγάλα κέρδη. Τα εν λόγω κέρδη θα προέρχονται τόσο από την μονίμως βελτιστοποιημένη σελίδα, όσο και από το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν πια έξοδα «εργολαβίας» γι’ αυτήν. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό το να έχει μία επιχείρηση έναν SEO expert στη διάθεση της όλες τις μέρες και τις ώρες του χρόνου, καθώς θα μπορεί να αναλάβει άμεσα δράση σε περίπτωση που γίνουν κάποιες αλλαγές στους αλγόριθμους της Google οι οποίες και θα επηρεάσουν άμεσα τα rankings του site της επιχείρησης. Εννοείται πως όταν γίνονται τέτοιες αλλαγές ανεβαίνει απότομα η ζήτηση για υπηρεσίες SEO με αποτέλεσμα οι experts και οι επιχειρήσεις να ανεβάζουν τις τιμές τους αλλά και να καταρτίζουν λίστες προτεραιότητας!

Που μπορώ να βρω σεμινάρια SEO;

Όπως μπορείτε να δείτε, τα σεμινάρια SEO και η δημιουργία ενός εσωτερικού τμήματος SEO μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε μία επιχείρηση. Το να βρείτε κάποια για να ξεκινήσετε κι εσείς την πορεία σας στον εν λόγω χώρο δεν είναι κάτι το δύσκολο. Με μία απλή έρευνα στο Google θα βρείτε πάρα πολλά, τόσο εξ αποστάσεως όσο και διά ζώσης. Η κάθε μορφή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά στο τέλος, η επιλογή σας πρέπει να βασίζεται στο στιλ μάθησης του ατόμου που θα αναλάβει το SEO αλλά και από τις οικονομικές σας δυνατότητες και το budget σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε μία σχετική έρευνα αγοράς όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το δικό σας τμήμα SEO.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén