Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα σεμινάρια SEO

Το SEO είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την επιβίωση και το κέρδος μίας ιστοσελίδας. Ειδικά όταν μιλάμε για μία επιχείρηση, είναι απλά αδιανόητο να μην έχει κάποιο SEO onsite ή και off site. Αν μία ιστοσελίδα δεν είναι κατάλληλα βελτιστοποιημένη απλά καταποντίζεται στις σελίδες με τα αποτελέσματα των σχετικών αναζητήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές σας θα βγαίνουν πιο ψηλά και θα σας παίρνουν την πελατεία. Με άλλα λόγια, μία ιστοσελίδα χρειάζεται συνεχή βελτιστοποίηση για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτική και αυτό είναι κάτι που απαιτεί θυσίες, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα.

Το SEO είναι μία διαδικασία που μόνο απλή δεν είναι. Μία ιστοσελίδα θα πρέπει όχι μόνο να πληροί κάποιους βασικούς κανόνες όσον αφορά τη δομή, την οργάνωση και το περιεχόμενο της, αλλά θα πρέπει και να έχει μια σωστή παρουσία σε ιστοσελίδες και πλατφόρμες που δεν έχουν άμεση σχέση με αυτήν. Η λύση που προτιμάνε οι περισσότερες επιχειρήσεις για τη σωστή προβολή τους στο διαδίκτυο είναι η πρόσληψη μίας εταιρείας ή ενός ειδικού στο SEO. Αυτό ωστόσο είναι ένα αρκετά σημαντικό έξοδο, το οποίο κι ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης και της ιστοσελίδας.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αρχίζουν πλέον να στρέφονται στο εσωτερικό SEO, δηλαδή στη δημιουργία ενός τμήματος SEO μέσα στην ίδια την επιχείρηση, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προσλάβουν κάποιον καινούργιο υπάλληλο ή να αναθέσουν τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας τους σε κάποια τρίτη επιχείρηση. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, σχεδόν οποιοσδήποτε έχει κάποιες βασικές γνώσεις πληροφορικής και του internet μπορεί να εφαρμόσει τις βασικότερες αρχές και στρατηγικές SEO. Το θέμα είναι να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και γι’ αυτό τα σεμινάρια SEO έχουν αρχίσει να γίνονται πάρα πολύ δημοφιλή.

Τι είναι τα σεμινάρια SEO;

Στα σεμινάρια SEO, ένας ειδικός στο SEO ή μια επιχείρηση του χώρου θα αναλάβει να εκπαιδεύσει κάποιο μέλος ή και περισσότερα μέλη του προσωπικού μιας επιχείρησης στην χρήση κι εφαρμογή των βασικών αρχών του SEO. Η εκπαίδευση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σχετικά εντατική και μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι όπως είπαμε και πριν θα μάθουν τι είναι το SEO, ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές του και πως εφαρμόζονται και ποιες από αυτές είναι οι πλέον κατάλληλες και αποτελεσματικές για την επιχείρηση στην οποία δουλεύουν. Θα μάθουν επίσης πώς να σχεδιάζουν μία καμπάνια SEO και πώς να μελετούν σωστά τον ανταγωνισμό για να γίνεται όσο το δυνατόν πιο σωστά ο εν λόγω σχεδιασμός.

Ποια είναι τα βασικά οφέλη αυτών των σεμιναρίων;

Εννοείται πως το να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα ή επιχείρηση το δικό της τμήμα SEO είναι κάτι που έχει πάρα πολλά οφέλη, αλλά ας δούμε τα πιο βασικά. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως δεν θα χρειαστεί πλέον να προσλαμβάνει ειδικούς SEO και να κάνει συνεχόμενα έξοδα για τις διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές τους. Μπορεί τα σεμινάρια SEO να μην έχουν ένα χαμηλό κόστος, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για επένδυση – έστω και αρκετά μεγάλη – η οποία θα γίνει μία φορά και θα αποφέρει πολλά και μεγάλα κέρδη. Τα εν λόγω κέρδη θα προέρχονται τόσο από την μονίμως βελτιστοποιημένη σελίδα, όσο και από το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν πια έξοδα «εργολαβίας» γι’ αυτήν. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό το να έχει μία επιχείρηση έναν SEO expert στη διάθεση της όλες τις μέρες και τις ώρες του χρόνου, καθώς θα μπορεί να αναλάβει άμεσα δράση σε περίπτωση που γίνουν κάποιες αλλαγές στους αλγόριθμους της Google οι οποίες και θα επηρεάσουν άμεσα τα rankings του site της επιχείρησης. Εννοείται πως όταν γίνονται τέτοιες αλλαγές ανεβαίνει απότομα η ζήτηση για υπηρεσίες SEO με αποτέλεσμα οι experts και οι επιχειρήσεις να ανεβάζουν τις τιμές τους αλλά και να καταρτίζουν λίστες προτεραιότητας!

Που μπορώ να βρω σεμινάρια SEO;

Όπως μπορείτε να δείτε, τα σεμινάρια SEO και η δημιουργία ενός εσωτερικού τμήματος SEO μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε μία επιχείρηση. Το να βρείτε κάποια για να ξεκινήσετε κι εσείς την πορεία σας στον εν λόγω χώρο δεν είναι κάτι το δύσκολο. Με μία απλή έρευνα στο Google θα βρείτε πάρα πολλά, τόσο εξ αποστάσεως όσο και διά ζώσης. Η κάθε μορφή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά στο τέλος, η επιλογή σας πρέπει να βασίζεται στο στιλ μάθησης του ατόμου που θα αναλάβει το SEO αλλά και από τις οικονομικές σας δυνατότητες και το budget σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε μία σχετική έρευνα αγοράς όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το δικό σας τμήμα SEO.